Ride4Kids Pyreneeën challenge dag 1

Wauw! Wat een fantastische dag! Wat is het genieten om al die oranje stipjes de bergen op te zien fietsen en lopen en om al de vrijwilligers hen te zien aanmoedigen. Wat hebben we dit gemist vorig jaar!

Na een groepsfoto stond de Pont d’Espagne op het programma. Het eerste stukje was nog relatief vlak. Daarna begon de klim pas echt om tot aan de top niet echt meer af te vlakken. De weg loopt naast een wild stromende rivier met enkele mooie watervallen. Naast het geluid van het water klonk er gezucht en gesteun van de zwoegende deelnemers. Dit werd regelmatig onderbroken door aanmoedigingen van vrijwilligers; koeienbellen, muziek, klappende frisbees, niets was hen te veel. Het geluid werd opgemerkt door twee politie- agenten… wat bleek? We bevinden ons in een nationaal park waarin rust de norm is… oeps…

Na een heerlijke afdaling volgt een glooiend landschap met prachtige velden en mooie boerderijen met daarin enkele lekkere kuienbijters. Hier was lang niet iedereen blij mee, maar we weten waar we het voor doen en zetten door met zweet voor de ogen. Voor de a- rijders was daar nog een flinke klim naar de Couraduque in Ride4Kids termen ook wel de koeloeyoek genoemd. Zes kilometer zwoegen met een gemiddelde van 8%, geen kattenpis. Uitzicht op cirkelende gieren in een prachtig bergdecors. Wat is het hier toch mooi!

Bij terugkomst op de camping een drankje, een baantje zwemmen, biertje drinken en naar de deelnemersbijeenkomst. Daarin vertelde Prof. Bert Smeets over één van zijn onderzoeken wat gefinanceerd wordt door Ride4kids. Hoopgevend onderzoek waaraan we met zijn allen bijdragen.

Op naar morgen. Hopelijk zijn de weergoden ons net zo goed gestemd als vandaag…