Ernstig zieke Peter Cornelissen uit Pesse zet knop om:

‘Geen Pyreneeën Challenge voor mij, wel 3 dagen fietsen in Drenthe. Uiteraard voor Ride4Kids’.

Het is de grote kracht van Peter Cornelissen: ‘Relativeren en bij tegenslag gelijk schakelen om te kijken wat wél kan’. Die instelling maakt dat de 57-jarige inwoner van Pesse, die ongeneeslijk ziek is, een nieuwe uitdaging is aangegaan.

Maandenlang was hij in training om in september 3 dagen achtereen in de Pyreneeën te fietsen voor de stichting Ride4Kids, die zich inzet voor kinderen met metaboleziekten. Zijn gezondheid maakt die uitdaging nu onmogelijk.

Zijn energieniveau is te laag. Even was er teleurstelling, maar vrijwel direct ging de knop om. Een nieuwe uitdaging werd gevonden: 3 dagen fietsen in Drenthe.
Samen met zijn Team HOOP. Uiteraard voor hetzelfde doel. Op 15, 16 en 17 september is het zover, op dezelfde dagen dat ook de Pyreneeën Challenge wordt verreden.

Col du VAM in plaats van Col du Tourmalet

Team HOOP finisht op 17 september om 14.00 uur. Niet op de Col du Tourmalet, maar op de Col du VAM. Niets is aan het toeval overgelaten. Voor de finish op de Drentse afvalberg is een vergunning geregeld, aangezien de vijf fietsers de laatste kilometers worden ondersteund door andere sportievelingen en familie en vrienden hen bij de eindstreep zullen opwachten. Zelfs de overnachtingslocatie is voor elkaar, een huisje in Tiendeveen.

De teller van het team voor het goede doel staat inmiddels al op 12.000 euro, maar doneren is nog altijd mogelijk. Dat kan via https://www.ride4kids.nl/doneren/?user=97

Lees meer in de link onder:

Ernstig zieke Peter Cornelissen uit Pesse zet knop om_ ‘Geen Pyreneeën Challenge voor mij, wel 3 dagen fietsen in Drenthe. Uiteraard voor Ride4Kids’ – Dagblad van het Noorden