De Pyreneeën Challenge

Van 11 tot en met 13 september 2019 vindt de Ride4Kids Pyreneeën Challenge plaats. Een driedaags sportief sponsorevenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers (drie dagen) en hardlopers/ wandelaars (één dag). De challenge is gekoppeld aan een goed doel; kinderen met een (energie-)stofwisselingsziekte. Iedere deelnemer zorgt er voor dat hij minimaal €750,- inzamelt voor dit goede doel.

Fietsers
Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2019 staan onder andere de Col du Tourmalet, Col des Tentes, de Col du Soulor en de Col d’Aubisque. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France. Geen eenvoudige maar wel prachtige beklimmingen met mooie uitzichten in een immens berglandschap.

Hardlopers en wandelaars
Hardlopers en wandelaars beklimmen op vrijdag 13 september 2019 de Col du Tourmalet. Zij hebben de keuze uit twee afstanden (9 of 19 kilometer). Het is een pittige klim! Een ware uitdaging met een wijds uitzicht op de reus der reuzen. Het is een ware prestatie om deze klim te voltooien!

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen challenge!
Vrijwilligerswerk tijdens de challenge is een bijzonder leuke ervaring! Saamhorigheid, plezier hebben en actief zijn, in een prachtig decor!
Vrijwilligers bemannen onder andere de lunch- en verfrissingsposten. Ook motorrijders, masseurs, fietsenmaker, fotograaf en organisatoren van de Pyreneeën Challenge werken als vrijwilliger(s). Niemand ontvangt een vergoeding voor zijn werkzaamheden. Zo komt er zo veel mogelijk geld ten goede aan onderzoek!

Inschrijven?
Heb jij interesse om mee te gaan? Schrijf je in!