Sponsorwerving

De voorbereiding voor de challenge bestaat niet alleen uit sportieve activiteiten maar ook uit het realiseren van een mooi sponsorbedrag. Het minimale sponsorbedrag per deelnemer is € 750,-.
In de afgelopen jaren is gebleken dat dit doelbedrag goed realiseerbaar is.

Geen ervaring met sponsorwerving? Geen zorgen. Hier volgen enkele tips en ideeën.
De belangrijkste tip?
Communiceer aan anderen wat je gaat doen en onderstreep het belang van onderzoek naar stofwisselingsziekten. Op de website van Ride4Kids krijg je een eigen profielpagina. Voeg een foto en jouw motivatie toe en deel de link met iedereen die je kent.
Na inschrijving ontvang je een promotiepakket met sponsorfolders, promotie-flyers en posters, die je bij je sponsoracties kunt gebruiken.

Sponsoracties

Verzin een leuke actie waarmee je geld kunt ophalen. Denk aan een feestavond, een wijnproefavond, een benefietdiner of zoek contact met anderen die een evenement organiseren dat gekoppeld kan worden aan een goed doel. Je kunt ook iets verkopen of flessenbonnen inzamelen. Er zijn ideeën genoeg.
Heb je connecties met het bedrijfsleven? Maak hier gebruik van en benader bedrijven voor een kleine bijdrage of om sponsor te worden.
Zet socialmediakanalen in (Twitter@ride4kids, Facebook.com/ride4kids, Instagram@ride4kids en Linkedin). Geef kort aan wat je doel is en waarom mensen je moeten steunen en vermeld de link naar je profielpagina.
De hashtags zijn: @ride4kids #ride4kids #rpc22 #beatthemito

Klik hier om uitgebreide tips voor sponsorwerving te downloaden.