Sponsorwerving

De voorbereiding voor de challenge bestaat niet alleen uit sportieve activiteiten maar ook uit het verwerven van een mooi sponsorbedrag. Het minimale sponsorbedrag per deelnemer is € 750,00.
In de afgelopen jaren is gebleken dat dit goed realiseerbaar is.

Geen ervaring met sponsorwerving? Geen zorgen. Wij geven je tips en ideeën. De belangrijkste tip? Communiceer aan anderen wat je gaat doen en onderstreep het belang van onderzoek naar (energie)stofwisselingsziekten.

Na de aanmelding krijg je heen promotiepakket thuisgestuurd. Met sponsorfolders, promotie-flyers en posters die je sponsoracties ondersteunen.

Je krijgt je eigen profielpagina op de website. Voeg een foto en jouw motivatie toe en deel de link met iedereen die je kent.

En dan actie!

Verzin een leuke actie waarmee je geld op kunt halen. Denk aan een feestavond, een wijnproefavond, een benefietdiner of zoek contact met anderen die een evenement organiseren wat gekoppeld kan worden aan een goed doel (een sponsorloop). Je kunt ook iets maken en verkopen of flessenbonnen inzamelen. Er zijn ideeën genoeg. Heb je connecties met het bedrijfsleven? Maak hier gebruik van en benader bedrijven voor een kleine bijdrage of om sponsor te worden.’

Bij alle acties geldt: zet sociaal media (Twitter @ride4kids, Facebook.com/ride4kids, Instagram @ride4kids en Linkedin) in. Geef kort aan wat je doel is en waarom mensen je zouden moeten steunen. Zorg ervoor dat je de link naar je profielpagina erbij zet.
De hashtags zijn @ride4kids #ride4kids #rpc17 #beatthemito

Ideeën opdoen? Wil je ideeën opdoen of met anderen van gedachten wisselen? Word lid van de besloten groep op Facebook (https://www.facebook.com/groups/ride4kids/).

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Mail dan naar: info@ride4kids.nl
Klik hier om uitgebreide tips voor sponsorwerving te downloaden.

Totaal ingezameld €12,127.60