Peter van Diepen

Totaal ingezameld:
€300,00

Steun mij!

Wie ben ik

Ik ben docent LO op het Da Vinci College in Purmerend. Op mijn school geven we het vak BSM: Bewegen, Sport en Maatschappij. Bij dit vak krijgen de leerlingen extra lessen bewegen en sport maar leren zij ook over organiseren, lesgeven, ehbso en hoe je kunt trainen. Wij proberen dit vak een betekenisvolle en aansprekende invulling te geven. We doen dit dmv een project, een goede doelen project. Het hele jaar staat voor hun in het teken van Ride4Kids. Ze hebben zelf onderzoek gedaan naar een goed doel met een evenement. Dit aan elkaar gepresenteerd en uiteindelijk 1 doel uitgekozen waaraan ze mee willen doen, Ride4Kids dus. Tijdens dit jaar gaan ze eerst op school een aantal dingen organiseren om geld op te halen, daarna gaan ze dat buiten school proberen. Tijdens de lessen schrijven ze hun eigen trainingsprogramma en gaan dat vanaf maart uitvoeren. Daarnaast moeten ze via sociale media verslag doen van hun werk en opbrengsten. Uiteindelijk moet alles leiden tot een onvergetelijke belevenis tijdens de Pyreneeën Challenge. Dit is het 10 project wat wij gaan uitvoeren, de derde keer dat wij met dit evenement mee gaan doen. Helaas zal het team grotendeels niet aanwezig zijn omdat de leerlingen met hun vervolgstudie gaan beginnen en niet meer op het Da Vinci zitten. Ik ga wel heen en vertegenwoordig de leerlingen tijdens het evenement in september. Waarschijnlijk met nog 1 andere leerling.

Motivatie

Mijn leerlingen laten ervaren dat je je energie voor een kwetsbare groep kinderen kunt inzetten en dat het wellicht in de toekomst een medicijn gaat opleveren. Mijn leerlingen laten zien dat ze bergen kunnen verzetten en dat leren, trainen, afzien ook leuk kan zijn en dat als je ergens moeite voor moet doen, de voldoening veel groter is dan als je maar in je comfort zone blijft.

Sponsoren

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij onze vrienden van BSM: https://www.groenhart.nl/, https://www.hilgers.nl/ , https://www.klavergiant.nl/ , https://www.bakkertravel.nl/ , https://www.degraafgroep.nl/ , https://www.reiskundig.nl/ en https://www.nmtshipping.com/ .