De Pyreneeën Challenge

Van 14 tot en met 16 september 2022 vindt de Ride4Kids Pyreneeën Challenge plaats. Een driedaags sportief sponsorevenement in de Franse Pyreneeën voor race/gravel fietsers en hardlopers/ wandelaars. De challenge is gekoppeld aan een goed doel; kinderen met een stofwisselingsziekte. Iedere deelnemer zorgt er voor dat hij minimaal €750,- inzamelt voor dit goede doel.

Fietsers
Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2020 staan onder andere de Col du Tourmalet, de Col du Soulor, de Col d’Aubisque en….. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France. Geen eenvoudige, maar wel prachtige, beklimmingen met mooie uitzichten in een immens berglandschap.

Hardlopers en wandelaars

Hardlopers en wandelaars kunnen één, twee of drie dagen lopen. Het hoogtepunt is de beklimming van de Col du Tourmalet. Naar keuze 9 of 19 kilometer hardlopen of wandelen met een weids uitzicht op deze reus der reuzen. Is dit nog geen uitdaging genoeg? Voeg  dan de de Col ‘Aubisque op de tweede dag en/ of een warming-up op de eerste dag aan het programma toe. De route vanaf de Col du Soulor naar de Col d’Aubisque loopt via de prachtige ‘cirque du Litor’.  Met rechts van je een diepe afgrond en een fenomenaal uitzicht. Bij mooi weer cirkelen de gieren boven je hoofd. Een prachtige tocht van ongeveer 10 kilometer.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen challenge!
Vrijwilligerswerk tijdens de challenge is een bijzonder leuke ervaring! Saamhorigheid, plezier hebben en actief zijn, in een prachtig decor!
Vrijwilligers bemannen onder andere de lunch- en verfrissingsposten. Ook motorrijders, masseurs, fietsenmaker, fotograaf en organisatoren van de Pyreneeën Challenge werken als vrijwilliger(s). Niemand ontvangt een vergoeding voor zijn werkzaamheden. Zo komt er zo veel mogelijk geld ten goede aan onderzoek!

Inschrijven?
Heb jij interesse om mee te gaan? Schrijf je in!