De Challenge

Van 12 tot en met 14 september 2018 wordt voor de zevende keer op rij de Pyreneeën Challenge georganiseerd. Een driedaags sportief evenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers (drie dagen) en hardlopers/wandelaars (1 dag).

Deze challenge is een sportieve uitdaging gekoppeld aan een goed doel; kinderen met (energie)stofwisselingsziekten.

Fietsers
Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2018 staan de Col du Tourmalet, Col d’Aubisque, Col du Soulor, ….. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor de profwielrenners in de Tour de France. Ook zij komen zichzelf regelmatig tegen op de flanken van deze reuzen. Zorgvuldig omgaan met je energie is daarom noodzakelijk!
Meer info voor fietsers? Zie: info voor fietsers

De hardloper/wandelaars
De (hard)lopers beklimmen op vrijdag 14 september 2017 de Tourmalet. Zij hebben de keuze uit twee afstanden (9 of 19 kilometer). Het is een pittige klim met een wijds uitzicht op de reus der reuzen. De weg slingert zich meteen van de start omhoog. De finish ligt op 2115m hoogte met stijgingspercentges van 7.4 tot 12 procent. Een ware uitdaging in een prachtig decors.
Meer info voor hardlopers/wandelaars?

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen challenge! Vrijwilligerswerk tijdens de challenge is een bijzonder leuke ervaring.
Al onze activiteiten worden gedaan met hulp van vrijwilligers. Niemand krijgt voor zijn diensten betaald.
Zaken die tijdens de challenge door vrijwilligers worden gedaan zijn: bereiden van de lunch, bemannen van de lunch- en verfrissingsposten, in-en uitchecken van de deelnemers, bezumwagens en nog heel veel meer.
Voor meer informatie zie: info voor vrijwilligers.

Inschrijven
Heb jij interesse gekregen om mee te gaan? Schrijf je dan in!

Totaal ingezameld €178,047.24