COVID-19

Websites:

Wat vragen wij van jullie?
Wij zouden het enorm waarderen als jullie een zelftest doen of bij vertrek uit Nederland of voordat je op de camping aankomt. Ook als je al gevaccineerd bent, maak je hiermee de kans op besmetting kleiner.
Als organisatie doen wij iedere challenge-dag een zelftest. Better be safe! Mocht je dit ook willen doen, graag!
Bij aankomst op de camping ben je verplicht je te melden bij de receptie met je coronabewijs. Je krijgt dan een armbandje waarmee je op de camping naar het zwembad, het Ride4Kids-house en het restaurant kan gaan, zonder je coronabewijs opnieuw te moeten laten zien. Op dinsdag zullen wij bij aanmelding controleren of iedereen campingbandje heeft. Wij willen zeker zijn dat eenieder bij aankomst een qr-code had en dus of gevaccineerd is of een negatieve coronatest had.
Wij realiseren ons dat in emotie een knuffel snel gegeven wordt. Mede daarom vinden wij het extra belangrijk om zelftesten te doen, ook als deelnemer/ vrijwilliger. Tast af of de ander een knuffel waardeert. Een boks of high five is een goed alternatief!
Tijdens de challenge=dagen zijn er deelnemersbijeenkomsten. Deze proberen wij dit jaar kort te houden. In plaats van de diners in het Ride4Kids- House te nuttigen is het ook mogelijk een afhaalmenu mee te nemen en je maaltijd bij je campingplaats te gebruiken. Zorg er wel voor dat borden en bestek aan het einde van de dag terug gebracht worden naar het Ride4Kids- House.
Mocht je tijdens de challenge twijfels hebben over je gezondheid dan kun je bij ons terecht voor een zelftest. Wij hebben er een aantal gedoneerd gekregen en hebben deze bij ons.
Met de vrijwilligers worden de regels bij de ontvangstbijeenkomst, dinsdag om 14.00 uur doorgesproken, zodat zij ook weten hoe en wat op de lunch- en verfrissingsposten.
Samen kunnen we dit! Samen elkaar dat duwtje in de rug geven, samen zorgen dat deze challenge in alle opzichten een succes wordt!
Reizen naar Frankrijk – regels van de Franse overheid
Voor binnenreizen in Frankrijk heb je vanaf 12 jaar een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test nodig.
In Frankrijk geldt een vaccinatie als ‘volledig’  één week na de 2e vaccinatie voor Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Voor het Janssen-vaccin blijft de wachttijd 4 weken.
 Sinds 18 juli mag een negatieve antigeen- of PCR-test voor niet-gevaccineerden maximaal 24 uur oud zijn. (Deze termijn geldt dus alleen bij binnenkomen van Frankrijk en NIET voor de coronapas, die verplichts is voor camping/ hotels/ restaurants/ OV (daarbij is max. 72 uur van toepassing).
Maatregelen in Frankrijk – regels van de Franse overheid
Mondkapjes zijn in Frankrijk verplicht in alle publieke binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Dit geldt dus ook in winkels en benzinestations. In sommige departementen geldt dit ook in drukke buitengebieden zoals markten. Vooralsnog is dit in de Pyreneeën niet het geval.
De horeca in Frankrijk is open, zowel de terrassen als de binnenruimtes. Vanaf 9 augustus is een coronacertificaat verplicht vanaf 18 jaar voor het betreden van café of een restaurant. Wie zonder ‘coronapas’ een café of restaurant binnengaat (omdat de eigenaar niet goed controleert), riskeert een boete van €135.
Zorg daarom tijdens de challenge dat je een mondkapje en je telefoon op zak hebt! Stel dat je naar het toilet wilt, dan kan het zijn dat hiernaar gevraagd wordt.