COVID-19

Websites:

  • https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19
  • https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies
Reis- en verblijfsadviezen
 
Voor diverse landen en streken wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken Code oranje aangegeven. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden en bij terugkomst van een reis uit deze gebieden het advies om in 10 dagen in zelfquarantaine te gaan.
 
 
Frankrijk:
Het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor de volgende steden en departementen code oranje afgegeven:.
– Per 16 augustus:  Parijs en regio Bouches-du-Rhône (met o.a. Marseille en Aix-en-Provence).
– Per 25 augustus: departementen Alpes Maritimes (met o.a. Nice en Cannes),  Herault (met o.a. Montpellier) en Sarthe (met o.a. Le Mans)  
Spanje:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor geheel Spanje op code oranje gezet.
België:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de regio Antwerpen en de stad Brussel op code oranje gezet.
Wat betekent dit voor de deelnemers en vrijwilligers van de Challenge?
  • Argeles-Gazost en de omgeving waar de Challenge plaats vindt behoort niet tot de oranje gebieden. Niet noodzakelijke reizen naar dit gebied zijn dus toegestaan en zelfquarantaine is niet noodzakelijk.
  • Het gebied behoort tot het gele gebied, dezelfde kleur als Nederland. Dit wil zeggen dat er waakzaamheid wordt gevraagd en er mogelijk veiligheidsrisico’s zijn. Maar niet anders dan in Nederland.
  • Deelnemers of vrijwilligers die onderweg naar de Challenge een verblijf (overnachting/vakantie) hebben gehad in een gebied met code oranje, dienen voor aanvang van de Challenge 10 dagen in zelfquarantaine te zijn geweest. Anders is deelname niet mogelijk in verband met besmettingsrisico’s van andere deelnemers of vrijwilligers.
  • Er wordt dus ook ten strengste afgeraden tussenstops onderweg te maken in de oranje gebieden. Ons advies is: tanken voor Antwerpen, voor Parijs en voor of na Le Mans.
En dan “all the way to the camping”
  • Indien de regio van de Challenge code oranje of rood krijgt, zal het evenement per direct worden gestaakt.
  • Indien er tussentijds strengere maatregelen vanuit het Nederlandse Ministerie of vanuit de Franse overheid worden opgelegd, zullen deze altijd worden nagevolgd en onze eerdere maatregelen overrulen.
  • Uitstapjes naar de Spaanse kant van de Pyreneeën zijn niet toegestaan tijdens de duur van de Challenge.